Atelierzoe_Boudoir_foto

De voorbereiding, het haar

Datum

Voordat je shoot plaats gaat vinden, zul je verschillende dingen moeten gaan plannen. Zoek je outfits bij elkaar (heb je alles al in huis of wil je wat nieuws aanschaffen?), wil je nog iets aan je uiterlijk doen (nagelstyliste, kapper, wenkbrauwen modelleren), en maak de afspraken. Plannen is belangrijk want als je pas de dag van te voren beseft dat je dit had willen doen, ben je waarschijnlijk te laat.
De volgende punten die ik opnoem zijn niet verplicht voor een fotoshoot bij mij, maar ik noem ze op zodat je overzichtelijk hebt wat er allemaal mogelijk is. Kijk wat er persoonlijk bij jou past en wat jij graag wil doen om zo mooi en relaxed mogelijk naar je fotoshoot te gaan. 

In dit blog behandel ik het haar.
Een gezonde bos haar doet veel met een foto. Of je nu dun, stijl haar hebt, of dik en ontembaar, als je het zo goed mogelijk verzorgd, krijg je prachtige portretten.

Tijdens de voorbereiding op de fotoshoot wordt je haar gedaan door een haar- en make up artiest. Zij zal er voor zorgen dat jouw haar op z’n allermooist zit en dat je je tijdens de hele shoot niet druk hoeft te maken over je kapsel. Dit doet ze door middel van stijlen, krullen, vlechten, opsteken, etc. Ze zal niet gaan knippen of kleuren. Hiervoor kun je beter een paar dagen van te voren naar de kapper gaan.

Wat kun je zelf doen als voorbereiding op deze beautybehandeling van de HMUA?

Je uitgroei bijwerken Wanneer je je haren verft, is het mooi om je uitgroei bij te laten kleuren. En nee, dit is niet het moment voor hele dramatische, impulsieve veranderingen. Geloof me, tenzij het echt he-le-maal ‘jou’ is om met super opvallende kapsels door het leven te gaan, wil je het gewoon herkenbaar houden en de aandacht van de foto naar je gezicht of je lichaam uit laten gaan.

Bij de meeste shoots vraag ik de visagiste lange, losse lokken met een grote krul of slag te maken. Dit zet de visagiste er feilloos in en zo kun je tijdens de shoot een beetje met je haar spelen. Heb je andere wensen, zoals een heel uitgesproken, krachtig opgestoken kapsel, of heb je korte haren? Geen probleem. We overleggen wat jou het mooiste staat en waar jij je het fijnste bij voelt.

Je puntjes laten knippen Net, gezond haar oogt speels en levendig. Gezond haar staat natuurlijk fantastisch, dit geeft echt veel extra’s aan de foto. Als het een tijdje geleden is dat je je laatste knipbeurt hebt gehad, kan het een mooi verschil maken als je alleen al je puntjes laat bij knippen. 

Haarmasker Je kunt aan je kapper vragen om dit voor je te doen, of je kunt het zelf thuis doen. Schaf een voedend haarmasker aan en masseer het lekker in. Ben je een multitasker? Doe het tegelijk met een gezichtsmasker als je in bad zit. 

Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je niet zo’n goede doe-het-zelfver bent op het gebied van haar. Als de basis netjes is, heeft de visagiste het zo in model gebracht.