Nette nagels voor boudoirshoot

De voorbereiding, de handen

Datum

Voordat je shoot plaats gaat vinden, zul je verschillende dingen moeten gaan plannen. Zoek je outfits bij elkaar (heb je alles al in huis of wil je wat nieuws aanschaffen?), wil je nog iets aan je uiterlijk doen (nagelstyliste, kapper, wenkbrauwen modelleren), en maak de afspraken. Plannen is belangrijk want als je pas de dag van te voren beseft dat je dit had willen doen, ben je waarschijnlijk te laat.

In dit blog; de handen.

Boek een manicure Als je dan toch bezig bent met alle voorbereidingen, neem er dan naast je manicure ook meteen een pedicure bij. Nette nagels doen meer voor je foto dan je van te voren zou denken. Omdat handen belangrijk zijn bij het aannemen van een pose, en deze ook vaak in de buurt van het gezicht zitten, is het natuurlijk super zonde als daar ineens afgekloven nagels met zwarte randjes zichtbaar zijn. Dit lijdt toch af van je prachtige haar en gezicht. Dus kijk even kritisch naar je handen en geef ze de verzorging die ze verdienen! 

Zijn je handen droog? Begin met het smeren van een fijne lotion op je handen, zodat ze er zacht uitzien op de dag zelf. Hoe droger je huid, hoe vetter de creme. Als je echte winterhanden hebt, geeft een vette creme een goede hydratatie. Als je handen er al redelijk fris uitzien, is een lekker licht cremepje voldoende. 

Wanneer het over nagels en huidverzorging gaat, wordt er meestal aan de handen gedacht maar de voeten worden vaak vergeten. Terwijl die ook zo belangrijk zijn! En geloof me, van rommelige nagels en vieze voeten kun je op een fotoshoot heel onzeker worden. Dit ga je weer terugzien in de manier waarop je poseert, wanneer je probeert je voeten te verbergen. Dus probeer zelf je voeten een mooie touch up te geven, of ga even langs bij een pedicure. En boek er dan meteen een voetmassage bij!

Voor de minimalisten onder ons is het genoeg om je nagels schoon te maken en netjes te vijlen, maar wil je gek doen, zorg dan in elk geval dat de kleuren die je kiest, matchen bij de outfits die je meeneemt.

Je ringen Dit is een dingetje waar de meeste mensen niet aan denken. Als je ringen draagt en die tijdens de shoots ook wil dragen, is het extra mooi als je ze van te voren schoonmaakt. Dit kan al met een oude tandenborstel, maar als het een hele kostbare ring is, kun je hem ook naar een juwelier brengen die heb voor een klein prijsje of zelfs gratis voor je wil reinigen. Hij komt met een reinigingsapparaatje zelfs tussen de steentjes en in de kleinste hoekjes, zodat je sieraad op de dag van de shoot straalt als of je hem weer nieuw hebt! 

De punten die ik hierboven opnoem zijn niet verplicht voor een fotoshoot bij mij, maar ik noem ze zodat je overzichtelijk hebt wat er allemaal mogelijk is. Kijk wat er persoonlijk bij jou past en wat jij graag wil doen om zo mooi en relaxed mogelijk naar je fotoshoot te gaan.