Boudoirvisagie

De voorbereiding, het gezicht

Datum

Wanneer je een fotoshoot gaat doen is dat natuurlijk heel spannend. Wat gaat er allemaal op je af komen en wat verwacht de fotograaf van je? Als het goed is, communiceert de fotograaf dit van te voren met je, zodat jij met een gerust hart naar de afgesproken locatie kunt gaan en je over kunt geven aan de kundige en professionele handen van het team. 

Voordat je shoot plaats gaat vinden, zul je verschillende dingen moeten gaan plannen. Zoek je outfits bij elkaar (heb je alles al in huis of wil je wat nieuws aanschaffen?), wil je nog iets aan je uiterlijk doen (nagelstyliste, kapper, wenkbrauwen modelleren), en maak de afspraken. Plannen is belangrijk want als je pas de dag van te voren beseft dat je dit had willen doen, ben je waarschijnlijk te laat.

De volgende punten die ik opnoem zijn niet verplicht voor een fotoshoot bij mij, maar ik noem ze op zodat je overzichtelijk hebt wat er allemaal mogelijk is. Kijk wat er persoonlijk bij jou past en wat jij graag wil doen om zo mooi en relaxed mogelijk naar je fotoshoot te gaan. 

In dit blog behandel ik het gezicht, wat kun je voorbereiden?

Gebit
Sommige mensen voelen zich zelfverzekerd met een stralend witte tanden. Als het iets voor je is, informeer dan eens bij je tandarts naar het witter maken van je gebit. Geen enkele fotoshoot is permanente schade aan je gebit waard, maar wanneer je tandarts de inschatting maakt dat je gebit het aankan, is dit iets om te overwegen in je voorbereiding. De verschillende tinten wit kunnen variëren van Dries Roelvink en Gerard Joling wit, tot heel natuurlijk een paar tinten lichter.
Is dit niks voor jou? Geen paniek, het hoeft echt niet. Wil je wel íets doen? Een gebitsreiniging door de mondhygiëniste is ook een nette optie. 

Huid
Ben je vaak druk bezig met je huid? Knijp, kras en krab je veel? Stop ermee! Een puistje of een vlekje is zo weggewerkt met make up, maar putjes, korstjes of wondjes zijn veel lastiger. Je kunt een afspraak boeken bij een schoonheidsspecialiste die je huid reinigt en je advies geeft (doe dit dan ook op tijd, wellicht heeft ze een paar behandelingen nodig of heeft je huid tijd nodig om te herstellen).

Je kunt ook zelf aan de slag gaan als je enigszins weet wat je moet doen, bijvoorbeeld met een zachte scrub. Doe dit zachtjes en laat een aantal dagen tussen de scrubbehandelingen zitten, zodat je huid de tijd heeft om te herstellen en zodat de roodheid weg kan trekken.
Ook een voedend gezichtsmasker kan heel fijn zijn. Plan een avondje in voor jezelf, zet een lekkere playlist op, ga in bad met een goed boek, laat ’t masker even lekker intrekken en je lichaam ontspannen.
Wat je ook doet, doe het een aantal dagen voor de fotoshoot plaatsvindt, zodat je huid tot rust kan komen en de eventuele roodheid weg kan trekken. Uit ervaring weet ik dat je huid soms heftig kan reageren en dat je de dag na een schoonheidsbehandeling met rode vlekken kunt lopen. 

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen zijn tegenwoordig echt een dingetje. Het is helemaal hip en happening om ze te laten verven en modelleren. Is dit iets wat bij jou past of ben je alleen van het epileren? Dit kun je natuurlijk zelf, maar je kunt het ook laten doen bij een schoonheidsspecialiste. Wat je ook doet, ook hier speelt het wegtrekken van de roodheid een belangrijke rol. Doe het dus niet snel nog even de ochtend voor de shoot, als je weet dat je er normaal gesproken een knalrood voorhoofd aan overhoudt (zoals ik, haha!)

Hopelijk heb je hier wat aan, als je je een beetje onzeker voelt over je beauty routine. Nogmaals, het is niet verplicht om deze behandelingen te laten doen, maar misschien geeft het je  inspiratie.
Wil je vaker van dit soort tips lezen? Ik heb er nog een heleboel! Ask away!