Spannend! Je eerste boudoirshoot!

Datum

Hoe bereid je je voor?

Sommige dingen lijken erg voor de hand te liggen wanneer je foto’s van jezelf wil. Je gaat opzoek naar een fotograaf die de foto’s maakt in de stijl die je graag wil en boekt een sessie.
Makkelijk, toch? Maar er wringt toch nog iets bij je, iets dat een beetje knaagt. Er is toch nog iets dat je tegenhoudt.

Want naast het boeken van een shoot en het aanschaffen van mooie kleding, is er nog iets anders belangrijks dat je moet doen. Het lijkt zo simpel dat je het bijna zou vergeten, maar wanneer je er over na gaat denken en ermee aan de slag gaat, is het voor veel mensen één van de lastigste dingen in de voorbereiding: 

Trots zijn op jezelf! 

Zelfvertrouwen kan verraderlijk zijn, vooral voor mensen die de neiging hebben om streng voor zichzelf te zijn. Toch zijn er een aantal kleine dingen die je bijna ongemerkt in je dagelijks leven kunt toepassen, die heel doeltreffend zijn in het vergroten van je zelfvertrouwen.
Hier zijn een aantal tips van mij voor jou, die kunnen bijdragen aan een body-positive instelling! 

 1. Negeer de schoonheidsidealen in de media.
  Dit is natuurlijk een beetje een gekke tip van een fotograaf, maar neem maar van mij aan dat er veel wordt gephotoshopt en met filters wordt gewerkt in de main stream (social)media. Wanneer je jezelf hiermee vergelijkt kun je flink onzeker worden. Herinner jezelf eraan dat de meeste schoonheidsidealen die je op social media of andere kanalen voorbij ziet komen, niet realistisch zijn. Jij bent mooi zoals je bent. 
 2. Noem eens alle positieve dingen aan je lichaam op.
  Je lichaam kan zo veel meer dan alleen maar mooi zijn! Het kan rennen, dansen, zingen, dromen, lachen en alles wat jou gelukkig maakt. Misschien heb je ermee wel één of meerdere kinderen voortgebracht, wedstrijden gewonnen of iets anders fantastisch gedaan. Maak voor jezelf eens een lijstje en denk daaraan op momenten dat je aan je lichaam twijfelt. 
 3. Probeer jezelf te bekijken zonder een oordeel te vellen.
  Dit is een lastige. Het kan namelijk heel erg moeilijk zijn om in de spiegel te kijken zonder kritisch te zijn. Probeer al het lelijke commentaar dat je over jezelf kunt bedenken los te laten. Het is niet erg als dit niet de eerste keer lukt, probeer het de keer erna gewoon weer. 
 4. Schrijf de complimenten die anderen je geven op.
  In je telefoon bijvoorbeeld. Het is heel makkelijk om complimentjes weg te wuiven, maar je kunt ze net zo goed ergens noteren en bewaren voor een moment dat je je rot en onzeker voelt. Waarom niet? Het zal je goed doen! 
 5. Lach eens wat vaker!
  Een glimlach is al voldoende. Je humeur wordt meteen een stuk beter wanneer je een lach op je gezicht tovert. Daarnaast werkt het aanstekelijk voor de mensen om je heen. Ga met een glimlach op je gezicht op je werk koffie halen of boodschappen doen en je zult er meteen een paar terugkrijgen.
  Moet je een mondkapje op? Lach met je ogen, geef een knipoog of wiebel met je wenkbrauwen. Op een vrolijke manier contact met anderen leggen, vrolijkt jou ook op en je gaat je beter over jezelf voelen. 

Onthoud: Je kledingmaat of je gewicht bepalen jouw waarde niet!